Futószalag szervo és RFID demonstráció

A képen a 2003 évi Magyar Regula kiállításra készített és 2004-ben és idén is bemutatott szervo hajtás és rádiófrekvenciás azonosító rendszer (RFID) demonstrációs eszközünk látható. Nem látszik, de a sárga dobozokban egy-egy RFID címke található, a Guillotin alatt pedig a futószalagba építve egy RFID olvasó. A Bal oldali szervo motor csak az után engedi le a Gullotint, ha az elhaladó dobozt a címke alapján beazonosította. A folyamat RSView felügyeleti rendszeren nyomon követhető, ez az ábra is a felügyeleti program képernyőjéről származik.

A szervomotorok nagypontosságú pozicionálást tesznek lehetővé, ezért alkalmasak futószalagok és beavatkozóik meghajtására. A szervomotort ControlLogix PLC program vezérli. A Logix ebből a szempontból nagyon előnyös, mivel saját szervokártyával és a hajtásvezérléshez beépített utasításkészlettel rendelkezik

A RFID azonosítás a vonalkódhoz hasonló azonosítást tesz lehetővé. Azonban ahol a vonalkód már nem használható, például erősen szennyezett környezetben, víz alatt vagy automatikus futószalagok mellett, ott a rádió címke még nagyon jól működik. További előnye, hogy az olvasó-állomásoknál egyidejűleg írható is a címke. A környezettől függően a címke leolvasás hatósugara 0.2-1.5 méter. Bővebb információt szívesen adnak munkatársaink telefonos, vagy e-mail megkeresés esetén.